Prachtige natuur en gezellige dorpjes!

Ons vakantiehuisje in Twente is omgeven door het prachtige Twentse landschap. Gedurende uw vakantie kunt u genieten van het platteland, de historische steden en zit u vlakbij de grensstreek met Duitsland. Overijssel/Twente staat bekend om het prachtige landschap, uitstekend om dus lekker van de omgeving te genieten tijdens een vele fiets routes of een heerlijke wandeling. U raakt de weg in Twente niet kwijt, er zijn veel knooppunt netwerken van fiets- en wandelroutes te vinden. Vraag ons gerust voor mooie routes en plekjes!

Omgeving


Onze particuliere vakantiehuisje in Twente ligt net even buiten Beuningen aan de rand van landgoed het Meuleman welke uitmondt in het prachtige natuurgebied Het Lutterzand, een zandverstuivings- gebied, waardoor het riviertje de Dinkel door het glooiende landschap meandert. De door natuur omgeven vakantiewoning ligt in het hart van Noordoost Twente en aan een netwerk van fiets- en wandelroutes. De goed onderhouden paden leiden u door bossen en over glooiende akkers. Twente is echter meer dan natuur. U wandelt of fiets daarom ook door de vele dorpjes en steden die onze streek rijk is. 

omgeving natuur
omgeving hertjes in Twente

Natuur


In het dorp Beuningen zelf ligt restaurant Sterrebos, daar kunt u terecht voor een goede lunch of een diner. Op circa 6 kilometer ligt Landgoed Singraven. Midden in het natuurschoon vindt u daar een statig kasteel met imposante kunstcollectie. Voor liefhebbers van wandel- of fietstochten is er het Springendal. Het waterrijke natuurgebied biedt met weidse uitzichten en intieme doorkijkjes voor elk wat wils. Vanuit de vakantiewoning zelf zijn er ook tal van fiets- en wandelknooppunten te maken.

Bekende dorpjes en steden


Enschede, Hengelo en Almelo zijn Twentse plaatsen waar vroeger de textielindustrie hoogtij vierde. U vindt er industrieel erfgoed, maar ook moderne binnensteden die prima geschikt zijn voor een dagje shoppen. Het stadje Oldenzaal heeft een centrum met vele cafeetjes en uitgaansgelegenheden. Het staat verder bekend om zijn bijna 1000 jaar oude basiliek: de Plechelmus.
Even over de grens vindt u Bad Bentheim, met in het centrum een schitterende Middeleeuwse burcht waar u kunt genieten van een adembenemend uitzicht. Nordhorn is een de “groene” waterstad net over de grens bij Denekamp. Met een rijk cultureel leven, een prachtige natuur en fantastische wandel- en fietsroutes langs het water is Nordhorn zeker een bezoekje waard.

De echte cultuurliefhebbers kunnen een trip naar het Duitse Münster wagen. Het schitterende historische centrum vormde bijna vierhonderd jaar geleden het decor voor de Vrede van Münster.

omgeving
omgeving dorpen

Denekamp / Ootmarsum


Onze vakantiewoning ligt op steenworp afstand van het historische dorpje Denekamp, een dorp met eeuwenoude tradities als het landelijk bekende paastaakslepen. Heel bekend in Denekamp is het natuurhistorische museum Natura Docet Wonderryck Twente, het oudste natuurhistorische museum van Nederland. Op ongeveer 11 kilometer afstand ligt het kunststadje Ootmarsum. Dit knusse en historische stadje staat bekend om zijn kunstgaleries en eetgelegenheden. De Ootmarsumse kunstmarkt – jaarlijks terugkerend in augustus – geniet bovendien landelijke bekendheid.

Omgeving rondom ons vakantiehuisje in Twente